miercuri, 3 aprilie 2013

”Daruri de lumină”

Activitate caritabilă aflată la a zecea ediție, în cadrul proiectului județean și inclus SNAC ”Îngeri în primăvară”, s-a bucurat și anul acesta de un mare succes și implicare din partea multor elevi de nivel primar ai școlii noastre, dar și din partea profesorilor. Darurile au fost aduse în Biserica ”Sfânta Treime” Iași, iar părintele paroh Mihai Ciocan, partener al proiectului, a binecuvântat și miruit pe binefăcători. Cei care s-au implicat și merită apreciați sunt elevii și profesorii de la clasele: I A (Violeta Popa), I B (Diac Carmen), a II-a A (Olguța Bâzdâgă), a II-a B (Feodora Crețu), a II-a C (Nicoleta Slabu), a III-a A (Eugenia Câșlariu), a III-a B (Georgeta Bucovină), a III-a C (Maria Blagoci), a IV-a C (Eufrosina Câtea). 
Părintele Ciocan a fost, ca întotdeauna, o gazdă plăcută și a rostit cuvânt de învățătură, exprimându-și recunoștința față de frumusețea gestului miluitorilor. 
Coordonatorii activității sunt profesorii Fulvia Horobeț și Adrian Chiorescu. 

”Îngerii se bucură de Învierea Domnului”

Miercuri, 3 aprilie 2013, în cadrul proiectului SNAC ”Îngeri în primăvară”, s-a desfășurat o foarte frumoasă activitate cu copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 Iași. Profesoarele Otilia Cărămidaru, Simona Bosie și Fulvia Horobeț au colaborat pentru desfășurarea acesteia. 
Copiii, asemenea îngerilor, au primit cu multă deschidere învățăturile despre Învierea Domnului, au interpretat și ascultat cântecele și au colorat fișe cu elemente simbolice ale sărbătorii. Lucrul în echipa didactică a fost un element care i-a încântat pe copii. Activitățile se subscriu foarte bine săptămânii ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

marți, 2 aprilie 2013

Concursul Județean ”Sărbătoarea Paștelui la români”, ediția a V-a

Marți, 2 aprilie 2013, a fost o zi aniversară pentru proiectul-platformă educațională ”Îngeri în primăvară”, aflat la a zecea aniversare. Această platformă a făcut posibilă, cu cinci ani școlari în urmă, inițierea proiectului de tip concurs județean ”Sărbătoarea Paștelui la români”.
La ediția din acest an au participat școli, din municipiul Iași și din județ, ai căror profesori de religie și elevi așteaptă cu nerăbdare invitația la acest concurs și participă cu plăcere deosebită. Partenerii școlii noastre s-au implicat cu aceeași deschidere cu care ne-au obișnuit, contribuind la reușita evenimentului. Astfel, președintele Asociației Meșterilor Populari din Moldova, etnograful Marcel Lutic, a făcut cunoștință întregii asistențe cu alți doi artiști minunați, membri ai asociației: doamna Ana Ciolan - împletituri și tricotaje, cât și domnul Vasile Vîlcu - bijutier. A fost o plăcere pentru copii și profesori să descopere tainele acestor meșteșuguri.
Preoții Mihai Ciocan, Ioan Damian și Gheorghe Mihăilă, cât și profesoara Cristina Pohoață au fost alături de activitățile concursului și au ajutat la fondul de premiere. 
Concursul a avut cele două secțiuni artistice, interpretare muzical-literară și artă plastică, oferind posibilitatea tuturor copiilor să își exprime talentul și credința. Au participat și elevi voluntari de la Liceul Pedagogic (T. Horobeț), care au ajutat la organizarea ediției. 
Cotidianul ”Lumina” și Radio Trinitas au ajutat, de asemenea, foarte mult prin mediatizarea concursului și a activităților platformei educaționale ”Îngeri în primăvară”, ai căror coordonatori sunt profesorii Fulvia Horobeț și Adrian Chiorescu.

(Foto de Adrian Chiorescu)

Fragment din Știrile Radio Trinitas

luni, 1 aprilie 2013

”E primăvară în credința mea”

Luni, 1 aprilie 2013, s-au desfășurat două activități în biserica ”Sfânta Treime” Iași, instituție parteneră a platformei educaționale județene ”Îngeri în primăvară”. Alături de profesoara Fulvia Horobeț, activitățile zilei au fost coordonate de preoții bisericii, respectiv: Mihai Ciocan și Mihail Ungureanu. Prima parte a constat într-o dezbatere pe teme ecologice și câteva ”sugestii verzi” de natură religioasă care s-au finalizat cu o lucrare de ecologizare realizată în curtea bisericii. Partea a doua a fost o activitate în cadrul opționalului ”Hristos împărtășit copiilor”, în care elevilor li s-au făcut cunoscute câteva învățături folositoare cuprinse în psalmii davidici, cunoștințe transmise într-o manieră ludică. Activitățile s-au încadrat potrivit în Programul Național ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Au asistat și membri ai comunității parohiale, care au apreciat calitatea conținuturilor prezentate, dar și implicarea elevilor.

(Foto de Adrian Chiorescu)
Powered By Blogger